Blog

Supë Me Lulelakër Të Pjekur dhe Kokos

by in Receta e Ditës 22/11/2021

Supë me lulelakër të pjekur dhe kokos.

Është e lehtë për t’u bërë, nuk ka nevojë për shumë kohë dhe është e pasur me vlera ushqyese.

Përbërësit:

2 qepë
600 gr lulelakër
4 thelpinj hudhre
1 lugë çaji me kanellë Ceylon pluhur
1 lugë çaji vaj ulliri Bio
1 grusht copa kokosi pa sheqer
400 ml qumësht kokosi
600 ml lëng perimesh
2-3 lugë vaj me spece djeges

Përgatitja:

Ngrohni furrën tuaj në 180°C.
Qëroni dhe prisni qepët në copa 1 cm dhe prisni lulelakrën në lule të bardha. Nëse ka gjethe, mos i prisni, piqini edhe ato.
Vendosini të gjitha në një tepsi me thelpinjtë e hudhrave të paqëruara dhe spërkatini me kanellë dhe erzat tuaja të preferuara.. Spërkateni mirë sipër me vaj ulliri.
Përziejini të gjitha së bashku dhe futini në furrë për 25 deri në 30 minuta, derisa të piqen dhe të karamelizohen pak.
Shpërndani thekonet e kokosit në një tabaka të vogël dhe futini në furrë për minutat e fundit për të pjekur – atyre u duhen vetëm 3 deri në 4 minuta.
Kur perimet të jenë gati, hiqni thelpinjtë e hudhrës dhe grijini të gjitha perimet në një tenxhere të madhe. Shtrydhni hudhrën nga lëkura e saj dhe shtoni edhe ato. Hidhni qumështin e kokosit, shtoni lëngun dhe lëreni të ziejë butësisht.
Ulni pak zjarrin dhe ziejini për 5 minuta, më pas hiqeni nga zjarri. Duke përdorur një blender, lëreni supën derisa të bëhet kremoze, duke shtuar pak më shumë ujë nëse është shumë e trashë.
Shtoni erëzat dhe shërbejini sipër me thekonet e thekura të kokosit dhe pak vaj speci djegës.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *