Blog

Pse kripa e Himalajes ”rock” dhe kripa e kuzhines eshte ”lenta” ?

by in Blogu 21/01/2015

Kripa roze e Himalajes eshte shume e ndryshme nga kripa e kuzhines, ku kjo e fundit perbehet ne menyre esenciale nga kloruri i sodiumit.Kripa e Himalajes e perdorur qe ne lashtesi, eshte e paster, pa toksina dhe substanca te ndotura, qe mund te helmojne tipologjite e tjera te kripes, me prejardhje nga detet dhe oqeanet.

Behet fjale vertet per nje burim te pasur dhe me shume vlera. Permban me shume se 80 minerale dhe elemente (ku predominon hekuri), qe mungojne plotesisht tek kripa e kuzhines. Ngjyra karakteristike roze i dedikohet jo vetem prezences se larte te ketij minerali, por dhe faktit qe kjo kripe nuk i nenshtrohet asnje trajtimi zbardhues.
Kripa roze nuk eshte e rafinuar dhe nuk trajtohet me asnje procedim kimik. Kjo kripe eshte e pandotur. Kur nxirret, rezulton e paster sic ka qene e depozituar mijera vite me pare. Ne thithim vetem sasine e duhur te saj, dhe shija e ushqimeve nuk mbulohet por perkundrazi theksohet me shume.

Kush jane perfitimet?
• Ndryshe nga kripa e kuzhines, limiton rrezikun e mbajtjes se ujit ne trup dhe tensionit te larte.
• Nxit nje ekuiliber stabel te PH ne qeliza ,nder te cilat dhe atyre te trurit.
• Ndihmon ne uljen e shenjave te plakjes.
• Permireson kapacitetin e thithjes se elementeve ushqyes.
• Mbeshtet frymemarrjen.
• Rrit forcen e kockave.
• Permireson shendetin e veshkave, ndryshe nga kripa e kuzhines.
• Favorizon nje gjume te qete.

Per gjithe keto karakteristika dhe perfitime ne organizem, njihet ndryshe dhe si ‘’ari i bardhe’’.

Kripen e Himalajes ne formatin fin, me kokrra apo te tymosur, mund ta gjeni ne dyqanin tone me cmime shume te mira. Ju mirepresim!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *