Blog

Krekera vegan me fara

by in Blogu 19/01/2022

Krekerët janë super të ushqyeshëm, të lehta për t’u përgatitur, pa gluten dhe vegan. Nuk ka asgjë tjetër përveç farave dhe ujit.
Për t’i bërë këto, thjesht përzieni farat së bashku në një tas me kripë dhe ujë.
Farat Chia dhe liri fillojnë të punojnë, duke thithur ujin dhe duke formuar një përzierje të ngjashme me xhel, e cila e lidh përzierjen së bashku.

Përbërësit:

– 1/2 filxhan fara luledielli
– 2 lugë fara chia
– 2 lugë fara susami
– 1/4 filxhani fara liri
– 1/3 filxhan fara kungulli
– 3/4 filxhani ujë të ngrohtë
– 1 lugë kripë himalaje

Përgatitja:

Kombinoni farat në një tas.Shtoni ujë të ngrohtë dhe kripë dhe lërini mënjanë duke e përzier herë pas here për 20-30 minuta ose derisa uji të jetë thithur. 3. Ngrohni furrën tuaj në 160 gradë C (140 gradë C nëse e keni me ventilator).
Hidheni masën në tepsi dhe piqeni derisa te mar ngjyrë te artë dhe të freskët.

Nqs dëshironi mund të përdorni fruta të thata dhe ëmbëlsues natyral.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *