Bukë Pa Gluten
Bukë vegane, pa gluten dhe maja
Përbësit:
- 300gr miell bizele ose hikërrori
- 50 gr fara liri
- 3 lugë psyllium
- 500 ml ujë të ngrohtë
- 3 lugë vaj rrushi
- 1 lugë sodë bikarbonat
- 1 lugë lëng limoni
- 1 lugë kripë
Përgatitja:
Përziejini së bashku në një tas përbërësit e thatë (miell bizele ose miellin e hikerrorit, farë liri, lëvore psyllium). Shtoni ngadalë ujë të ngrohtë dhe vaj.
Në fund përzieni bikarbonatin e sodës me lëngun e limonit dhe përzieni së bashku. Përzieni atë me brumin dhe shtoni kripën.
Përzieni përsëri dhe vendoseni në një tavë pjekje të mbuluar me një letër pergamene. Piqeni në furrë në 180 gradë Celsius për rreth 1 orë.
Lëreni bukën të ftohet plotësisht para se ta copëtoni.