
Torta klasike me molle e gjyshes
E sjelle ne nje version me te lehte, e larte, e bute, me shume molle e pak kanelle
Perberesit:
500g miell
150g sheqer i erret
1 bustine e 1/2 maja (rreth 20g)
3 molle
600 ml qumesht soie
1/2 gote vaj farash te presuar ne te ftohte
3 luge te vogla kanelle (siaps deshires)
1 luge e vogel sode buke
1 luge e vogel uthull molle
1 e kapur kripe
Para ngrohet furra ne 180°C.
Perzihen gjithe pluhurat pervec majase, ne nje ene te pershtatshme.
Bashkojme vajin vegjetal, uthullen e molles dhe qumeshtin e soies dhe e perziejme mire ne menyre qe te formojme nje mase te njetrajtshme me konsistence pak me lengshme se kosi.
Qerojme mollet dhe presim dy e gjysem prej tyre ne katrore te vegjel, gjysmen e mbetur ne feta te holla. I sperkasim mollet me nje luge te vogel kanelle. I bashkojme mollet ne copa te vogla me permbajtjen e pergatitur dhe i perziejme dhe nje here.
I shtojme majane bashke me dy luget e mbetura te kanelles permbajtjes dhe e perziejme per here te fundit.E hedhim masen e pergatitur ne nje tave te rrumbullaket me ane te larta te lyer paraprakisht me pak vaj farash.
E dekorojme siperfaqen e tortes me copat e prera holle te molles, te vendosura ne forme rrethi dhe e sperkasim me nje luge te vogel sheqeri te erret ne menyre qe te formoje nje shtrese kerce.
E fusim ne furre per rreth 50 minuta.
Ju befte mire!