
Hurmat e Thata Natyrale- Njemije vlera e perfitime
Hurmat e thata, ky ushqim tipik i Afrikes mesdhetare dhe Asize Perendimore, eshte kaq eshte kaq i vlefshem per organizmin.
Perben nje burim te pasur hekuri, vitaminash dhe kriperash minerale.
Fruti permban sheqer natyral, i pershtatshem per te embelsuar ushqime dhe pije te ndyshme. Nuk permban kolesterol, por nga ana tjeter shume vitamine C dhe vitamina te grupit B. Burim i menjehershem energjie ndihmon gjithashtu ne funksionimin e mire te sistemit tretes, per shkak te fibrave ne brendesi te tyre.
Jane shume te mira per nje mengjes energjitik, lengjet e miksuara te frutave, ose te servirura si copa te vogla ne mueslin e mengjesit te pergatitur vete ne shtepi.
Preferohen shume dhe si konsum ne vaktin e mbasdites, si nje heqes urie shume i shendetshem.
Permbajtja e larte me hekur gjithashtu e ben nje aleat shume te mire ne luftimin e anemise.
Keshilla jone: Evitoni hurmat e thata te sheqerosura apo te konservuara me shtesa artificiale apo shurup glukozi. Frutat me te mira jane ato me prejardhje biologjike, te thara ne diell dhe te patrajtuara me substanca industriale ne konservimin e tyre.