
Pesto Vegane
Bëni një pesto vegane për ta shtuar në makarona, pica, sallata dhe sanduiçe.
Përbërësit:
- 50 gr stika pishe
- 1 tufë e madhe borziloku, e copëtuar përafërsisht
- 2 lugë maja ushqyese Bio
- 150 ml vaj ulliri, plus shtesë për kavanozin
- 2 thelpinj hudhre, të prera në mënyrë të përafërt
- l/2 limon, me lëng
- 1 lugë fara kërpi
Përgatitja:
Pjekim arrat e pishës në një tigan të vogël në nxehtësi të ulët për 3-4 minuta derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Lëreni mënjanë të ftohet. Përziejmë të gjithë përbërsit në kavanozë. Shtojmë vaj ulliri extra të virgjër. Pesto eshte gati. Ruhet në frigorifer deri në një javë.
Ju bëftë mirë!