
Domate te Mbushura me Mel
Perberesit per dy persona
Mel: 80 gr
Domate: 6
Qepe e vogel: 1
Hudher:1 thelpi
Spec:1
Ereza: Nje tufe miks me majdanoz, koper, rigon dhe borzilok.
Kripe: sa duhet
Vaj Ulliri Esktra i Virgjer
Ziejme melin per 15 minuta ne nje sasi uji dyfish me peshen (160gr me 80 gr mel).
Kur uji do jete i gjithi i thithur, lereni te rrije per 10 minuta me kapakun e mbyllur.
Skuqim qepen me vajin per pak minuta.Grijme erezat e fresketa. Heqim pjesen siperme dhe te brendshme te domateve, eliminojme farat dhe ujin. I hedhim pak kripe nga brenda domateve dhe i veme kokeposhte qe te humbin ujin. Pulpin e frulojme dhe e perziejme bashke me melin dhe erezat.
I sistemojme domatet njera prane tjetres ne nje tenxhere ose tave te vogel te pershtatshme per furre. I mbushim me mel, i hedhim nje fije vaj dhe pak kripe nese eshte e nevojshme. I mbyllim me pjesen e siperme te domates. Presim specin dhe e sistemojme neper te ne brendesi te tenxheres. I hedhim perseri pak vaj dhe uje. I fusim ne furre ne 180°C per gati 30 minuta.
Per kete recete perimet dhe erezat jane ne kohen e tyre me te mire, melin dhe vajin e ullirit ekstra te virgjer mund ti gjeni prane Edesias!
Shijim te mbare!