
Humus me shafran Indie
Humus me shafran Indie
Me shumë vlera dhe i shijshëm.
Mund të konsumohet për drekë me bukë ose perime dhe për fëmijët si dicka të lehtë pasdite pas shkollës.
Përbërësit:
– 250 gr qiqra të ziera
– 3 thelpinj hudhra te grira
– 2 lugë çaji tahini
– 2 lugë çaji shafran i Indisë
– 1/4 lugë çaji kumin
– 1/2 lugë çaji kripë
– lëngun e një limoni
– 6 lugë vaj ulliri
– qiqra të pjekura, majdanoz të grirë për zbukurim (sipas dëshirës)
Përgatitja:
Shtoni qiqrat, hudhrat, tahinin, shafranin e Indisë, kuminin, kripën dhe lëngun e limonit në blender.
Përziejini dhe hidhni vajin e ullirit ndërsa blenderi është i ndezur dhe vazhdoni përzierjen derisa humusi të jetë i butë dhe kremoz.
Hidheni në një tas ose enë për servirje dhe sipër me qiqra të pjekura (sipas dëshirës), pak vaj ulliri ose pak majdanoz të freskët të grirë.
Shërbejeni me patate të skuqura pita ose perime.
Ju beftë mirë!