Blogu

Humus me shafran Indie

by 28/01/2022

Humus me shafran Indie

Me shumë vlera dhe i shijshëm.

Mund të konsumohet për drekë me bukë ose perime dhe për fëmijët si dicka të lehtë pasdite pas shkollës.

Përbërësit:

– 250 gr qiqra të ziera
– 3 thelpinj hudhra te grira
– 2 lugë çaji tahini
– 2 lugë çaji shafran i Indisë
– 1/4 lugë çaji kumin
– 1/2 lugë çaji kripë
– lëngun e një limoni
– 6 lugë vaj ulliri
– qiqra të pjekura, majdanoz të grirë për zbukurim (sipas dëshirës)

Përgatitja:

Shtoni qiqrat, hudhrat, tahinin, shafranin e Indisë, kuminin, kripën dhe lëngun e limonit në blender.
Përziejini dhe hidhni vajin e ullirit ndërsa blenderi është i ndezur dhe vazhdoni përzierjen derisa humusi të jetë i butë dhe kremoz.
Hidheni në një tas ose enë për servirje dhe sipër me qiqra të pjekura (sipas dëshirës), pak vaj ulliri ose pak majdanoz të freskët të grirë.
Shërbejeni me patate të skuqura pita ose perime.

Ju beftë mirë!

Krekera vegan me fara

by 19/01/2022

Krekerët janë super të ushqyeshëm, të lehta për t’u përgatitur, pa gluten dhe vegan. Nuk ka asgjë tjetër përveç farave dhe ujit.
Për t’i bërë këto, thjesht përzieni farat së bashku në një tas me kripë dhe ujë.
Farat Chia dhe liri fillojnë të punojnë, duke thithur ujin dhe duke formuar një përzierje të ngjashme me xhel, e cila e lidh përzierjen së bashku.

Përbërësit:

– 1/2 filxhan fara luledielli
– 2 lugë fara chia
– 2 lugë fara susami
– 1/4 filxhani fara liri
– 1/3 filxhan fara kungulli
– 3/4 filxhani ujë të ngrohtë
– 1 lugë kripë himalaje

Përgatitja:

Kombinoni farat në një tas.Shtoni ujë të ngrohtë dhe kripë dhe lërini mënjanë duke e përzier herë pas here për 20-30 minuta ose derisa uji të jetë thithur. 3. Ngrohni furrën tuaj në 160 gradë C (140 gradë C nëse e keni me ventilator).
Hidheni masën në tepsi dhe piqeni derisa te mar ngjyrë te artë dhe të freskët.

Nqs dëshironi mund të përdorni fruta të thata dhe ëmbëlsues natyral.

Smoothie me fara kërpi dhe spinaq

by 17/01/2022

Smoothie me fara kërpi dhe spinaq!

Me pak përbërës dhe shumë e shëndetshme.

✔️ 2 lugë gjelle fara kërpi
✔️ 1 banane
✔️ disa gjethe spinaq
✔️ portokalle ose mandarinë
✔️ 1 filxhan ujë ose qumësht kokosi

– Nqs dëshironi mund të shtoni dhe fara chia.

Ju bëftë mirë!

Tortila me miell kokosi

by 11/01/2022

Tortila me miell kokosi!

Perfekte për mëngjes ose drekë të shpejtë.
Të thjeshta për t’u përgatitur, dhe me pak përbërës.

Mund të përdoren si bazë për tacos ose për ti mbushur me marule, djathë, mish, humus, gjalpë kikiriku, krem ​​lajthie, manaferra dhe cfarë të dëshironi.

Përbërësit:

▫️2 filxhan miell kokosi
▫️4 filxhan miell bajame
▫️2 lugë gjelle psilium
▫️½ lugë çaji kripë deti
▫️1 filxhan ujë

Përgatitja:

Përziejmë përbërësit të gjithë,
dhe i pjekim në zjarr të ngadaltë.

Këto produkte dhe plot lloje miellrash pa gluten i gjeni në Edesia!

Supë Me Lulelakër Të Pjekur dhe Kokos

by 22/11/2021

Supë me lulelakër të pjekur dhe kokos.

Është e lehtë për t’u bërë, nuk ka nevojë për shumë kohë dhe është e pasur me vlera ushqyese.

Përbërësit:

2 qepë
600 gr lulelakër
4 thelpinj hudhre
1 lugë çaji me kanellë Ceylon pluhur
1 lugë çaji vaj ulliri Bio
1 grusht copa kokosi pa sheqer
400 ml qumësht kokosi
600 ml lëng perimesh
2-3 lugë vaj me spece djeges

Përgatitja:

Ngrohni furrën tuaj në 180°C.
Qëroni dhe prisni qepët në copa 1 cm dhe prisni lulelakrën në lule të bardha. Nëse ka gjethe, mos i prisni, piqini edhe ato.
Vendosini të gjitha në një tepsi me thelpinjtë e hudhrave të paqëruara dhe spërkatini me kanellë dhe erzat tuaja të preferuara.. Spërkateni mirë sipër me vaj ulliri.
Përziejini të gjitha së bashku dhe futini në furrë për 25 deri në 30 minuta, derisa të piqen dhe të karamelizohen pak.
Shpërndani thekonet e kokosit në një tabaka të vogël dhe futini në furrë për minutat e fundit për të pjekur – atyre u duhen vetëm 3 deri në 4 minuta.
Kur perimet të jenë gati, hiqni thelpinjtë e hudhrës dhe grijini të gjitha perimet në një tenxhere të madhe. Shtrydhni hudhrën nga lëkura e saj dhe shtoni edhe ato. Hidhni qumështin e kokosit, shtoni lëngun dhe lëreni të ziejë butësisht.
Ulni pak zjarrin dhe ziejini për 5 minuta, më pas hiqeni nga zjarri. Duke përdorur një blender, lëreni supën derisa të bëhet kremoze, duke shtuar pak më shumë ujë nëse është shumë e trashë.
Shtoni erëzat dhe shërbejini sipër me thekonet e thekura të kokosit dhe pak vaj speci djegës.

Tortë Me Mollë Dhe Lajthi

by 29/10/2021

Tortë me mollë dhe lajthi. Pa gluten, pa laktozë dhe pa sheqer!

Përbërësit:

  • 200 ml qumësht bajame
  • 100 gr rrush të thatë
  • 200 gr miell orizi
  • 10 gr pluhur për pjekje
  • 70 gr lajthi të pjekura
  • Pak kanellë dhe arrëmyshk
  • Një mollë e madhe e ëmbël (250 g)
  • 2 lugë uthull molle
  • 30 ml vaj ulliri

Përgatitja:

Hidhni rrushin e thatë në qumështin e bajames
Grini lajthitë derisa të shkërmoqen në një blender.
Qëroni mollën dhe bëjeni pure.
Kombinoni të gjithë përbërësit e thatë. Shtoni mollën në qumësht, lajthitë dhe përziejini sërisht.
Në vaj shtoni uthull, përzieni dhe hidheni në brumë.
E trazojmë mirë brumin dhe e kalojmë në një tavë për pjekje.
Piqeni në 160° për 45-55 minuta.
Prisni te ftohet dhe torta eshte gati. Mund të shtoni dhe mjaltë sipas dëshirës.

Regjistrohuni...

… për t’ju informuar mbi çdo risi

Gabim: S’u gjet formular kontaktesh.