Biskota me Kinoa, Mjalte dhe Portokall
Veshtiresia: e lehte
Pjekja: 20 minuta
Pergatitja: 15 minuta
…
Perberesit:
– 150 gr miell
– 70 gr kinoa
– 50 ml vaj vegjetal
– 1 portokall
– tre luge mjalte
– 30 gr sheqer i erret
Biskotat pa gjalpe, shume te lehta dhe qe nuk nuk do lene shenje ne linjen tuaj, mund ti perdorni per familjen ne mengjes apo ti merrni me vete ne zyre.
Pergatitja:
Ziejme fillimisht kinoan.E hedhim ne uje te bollshem dhe e ziejme derisa kokrrat e saj te zbuten pak. Hapim miellin dhe e perziejme me sheqerin e erret. Shtojme kinoan pasi e kemi kulluar dhe e leme te ftohet. E punojme masen me duar dhe shtojme vajin, lengun dhe lekuren e grire te portokallit bashke me luget me mjalte.
E punojme masen me duar derisa te kemi nje perzierje homogjene. E mbeshtjellim me pas me nje cope dhe e leme qe masa te rrije 30 minuta. I japim formen cilindrike me nje diameter 5 cm.Si hap final i fusim biskotat ne furre per 20 minuta me 170 grade.
Mielli i erret integral do ti jape biskotave pamje me rustike.
Ju befte mire!