Blog

Torta klasike me molle e gjyshes

by in Blogu 05/02/2015

E sjelle ne nje version me te lehte, e larte, e bute, me shume molle e pak kanelle

Perberesit:
500g miell
150g sheqer i erret
1 bustine e 1/2 maja (rreth 20g)
3 molle
600 ml qumesht soie
1/2 gote vaj farash te presuar ne te ftohte
3 luge te vogla kanelle (siaps deshires)
1 luge e vogel sode buke
1 luge e vogel uthull molle
1 e kapur kripe

Para ngrohet furra ne 180°C.

Perzihen gjithe pluhurat pervec majase, ne nje ene te pershtatshme.

Bashkojme vajin vegjetal, uthullen e molles dhe qumeshtin e soies dhe e perziejme mire ne menyre qe te formojme nje mase te njetrajtshme me konsistence pak me lengshme se kosi.

Qerojme mollet dhe presim dy e gjysem prej tyre ne katrore te vegjel, gjysmen e mbetur ne feta te holla. I sperkasim mollet me nje luge te vogel kanelle. I bashkojme mollet ne copa te vogla me permbajtjen e pergatitur dhe i perziejme dhe nje here.

I shtojme majane bashke me dy luget e mbetura te kanelles permbajtjes dhe e perziejme per here te fundit.E hedhim masen e pergatitur ne nje tave te rrumbullaket me ane te larta te lyer paraprakisht me pak vaj farash.

E dekorojme siperfaqen e tortes me copat e prera holle te molles, te vendosura ne forme rrethi dhe e sperkasim me nje luge te vogel sheqeri te erret ne menyre qe te formoje nje shtrese kerce.

E fusim ne furre per rreth 50 minuta.

Ju befte mire!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *