Blog

Kek me Sheqer Kokosi dhe Cokollatë të Errët

by in Blogu, Receta e Ditës 08/04/2016

Si t’i bejme embelsirat nje nga ushqimet me te shendetshme, ne dieten e perditshme.

½ filxhan miell kokosi
1 luge supe niseshte
½ luge caji sode
½ luge caji kripe
2 banane te qeruara
1 luge supe fara chia plus 3 luge uje, te lena ne uje per 10 minuta
6 luge supe gjalpe bajame ose tahini
4 luge supe sheqer kokosi
¼ filxhan vaj kokosi
⅓ filxhan shurup panje ose agave
¼ filxhan qumesht bajame
1 luge caji vanilje
½ filxhan arra te grira
¾ filxhan cokollate e erret ne copa

Pergatitja
1. Nxehni furren 180ºC.
2. Ne nje ene te vogel perzieni miellin, soden, kripen dhe lereni menjane
3. Ne nje ene me te madhe, shtypni bananet. Hidhni chian, gjalpin e bajames, vajin e kokosit, sheqerin e kokosit dhe shurupin e panjes.
4. Perzieni ngadale te dy masat dhe hidhni me pas arrat dhe cokollaten.
5. Lyeni me pak gjalpe taven katrore per te evituar ngjitjen e saj.
6. Lereni ne furre 23-25 minuta,pa e pjekur me shume se cduhet. Pasi ftohet priteni me pas ne katrore dhe sherbejeni.

I gjeni te gjithe perberesit organike prane Edesias smile emoticon

Ju befte mire!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *