Ragu Makaronash me Tofu
Perberesit:
200 gr tofu natyral
250 ml salce domate
miks perimesh (karrote, qepe, selino)
1 gjethe dafine
vaj ulliri
kripe
Thajeni mire tofun me leter thithese dhe therrmojeni me duar. Tharja behet qe tofu mos leshoje shume uje gjate pjekjes. Kaloni ne tiganin me pak vaj ulliri, perzierjen e perimeve te prere ne copa te vogla per pak minuta, bashkojeni me pas tofu –n e copetuar perziejini mire dhe vazhdoni me zjarr te nxehte per akoma 1 minute. Kur te ulni zjarrin, shtoni salcen e domates, gjethet e dafines dhe perziejini mire. Hidhni kripen dhe procedoni me zierjen per 20/30 minuta. Perfekte per tja shtuar makaronave klasike, atyre integrale apo thjesht mbi copat e thekura te bukes gjate orareve te ndermjetme te dites. Shkon shume mire dhe me orizin apo farron e gatuar,ne te ftohte.