Blog

Vaji i Arrave – sa i Vecante, aq i Vlefshem

by in Blogu, Produkte 06/07/2015

Vaji i arres me nje shije te lehte delikate, pak ne te hidhur, eshte shume i pasur me yndyrna si Omega 3 dhe Omega 6. Acidet yndyrore omega 3 luajne nje rol te rendesishem ne mirembajtjen e shendetit te trurit, lehtesojne transmetimin korrekt te sinjaleve dhe permiresojne funksionet njohese.

Ne pembajtje te tij gjejme gjithashtu proteina, kripera minerale (zink, kalcium, potasium, hekur) dhe vitamina (E dhe C) qe perbejne nje burim ushqyes shume te cmuar per shendetin.

Studimet kane treguar se qelizat e trurit kane ne menyre konstante nevoje per acidet yndyrore omega 3, per kete arsye dietologet keshillojne konsumin e vazhdueshem te vajit te arrave.

Ky produkt ka gjithashtu veti te larta antibakteriale dhe antivirale, mbron sistemin kardiovaskular dhe lufton inflamacionet kronike si artritin reumatoid. Antioksidant rimineralizues, lufton radikalet e lira qe mund te demtojne qelizat dhe ADN-n.

Konsumohet krudo, nuk keshillohet per pjekjen e ushqimeve. Perdoret ne doza te vogla ne makarona, supa dhe oriz, ne sallata dhe jeshillliqe si dhe per ti dhene shije pjatave proteinike.
100gr vaj arre na japin 900kalori.Ideal per recetat vegjetariane.
Rekomandohet konsumi brenda 3 muajsh si dhe te mbahet ne shishe te erret dhe ne te fresket.

Vajin e arres organik te firmes Biologicoils, te presuar ne te ftohte, mund ta gjeni prane dyqanit tone!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *